Interactieve Afbeelding

Beweeg met de cursor over de verschillende onderdelen van de brander dan zal in dit zelfde vak informatie over dat onderdeel verschijnen.

Schoorsteen

In de schoorsteen komt de lucht die binnen wordt gelaten via de luchtschijf samen met het gas dat binnenkomt door de gasregelaar.

Luchtschijf

Met de luchtschijf kun je de hoeveelheid zuurstof regelen die bij de vlam komt, als je de brander aansteekt moet de luchtschijf altijd dicht staan, zo krijg je dan ook de gele waakvlam. Draai je de luchtschijf al wat verder open dan krijg je de werkvlam en als je deze nog verder opendraait krijg je de kegelvlam.

Gasslang

Via de gasslang komt het Aardgas de brander binnen. Dit gas is methaan ook wel bekend als CH4. Aan dit gas is een geur toegevoegd zodat je ruikt wanneer dit gas ontstnapt. Voordat je de brander aansteekt moet je kijken of de kraan waaraan de slangvastzit helemaal dichtgedraait is.

Gasregelaar

Hiermee regel je de hoeveelheid gas die verbrand zal worden. Voordat je de brander aansluit op de gasslang moet deze helemaal dichtgedraait zijn.

Voetstuk

Het voetstuk zorgt voor stabiliteit zodat de brander niet omvalt. Zorg er dan ook voor dat deze op een stevig en plat oppervlak staat.